De dakgoot schoonmaken. Eén van de vele klussen waar u als woningbezitter aan moet denken. Als glazenwasser zie ik (Alex Witten van Genie Glasbewassing & Schoonmaak) vaak dakgoten waarin veel vuil is verzameld. Het is belangrijk om het vuil in de dakgoten niet te laten ophopen. Door de opstapeling van vuil kan het regenwater na verloop van tijd niet meer goed afgevoerd worden. Uiteindelijk ontstaan hierdoor verstoppingen wat kan leiden tot lekkage. Zodoende adviseer ik om de dakgoten minimaal eenmaal per jaar schoon te maken, vooral na de herfst als al het blad van omringende bomen is gevallen. Staat de woning of bedrijfspand in een boomrijke omgeving? Dan is het soms verstandig om meerdere keren per jaar de dakgoot te reinigen.

De dakgoot schoonmaken wordt echter door veel mensen ervaren als een lastige en vervelende klus. Vaak wordt er dus pas actie ondernomen als er daadwerkelijk lekkage of schade te zien is.

Zelf dakgoot schoonmaken

De dakgoot schoonmaken kan een lastige klus zijn. Dit hangt af van een aantal factoren:

  • Bereikbaarheid van de dakgoot
  • Lengte van de dakgoot
  • De aanwezigheid van het juiste materiaal
  • Tijd
  • Fysieke en mentale conditie

Bereikbaarheid van de dakgoot

Ten eerste is de vraag of de dakgoot makkelijk te bereiken is. Goten die op een paar meter hoogte hangen kunnen soms alleen bereikt worden door gebruik te maken van een professionele ladder.  Sommige goten worden geblokkeerd door andere objecten wat het schoonmaken lastiger maakt.

Lengte van de dakgoot

Hoe lang is de dakgoot die schoongemaakt moet worden? Werk je met een ladder dan is het handig om te werken met een lange steel zodat per keer een aantal meters tegelijk schoongemaakt kunnen worden. Voor hele lange dakgoten is het soms het beter om gebruik te maken van een stelling in plaats van een ladder.

Het juiste materiaal

Bereikbaarheid en lengte bepalen wat je nodig hebt om de klus te klaren. Bepaal dus of je een ladder nodig hebt en hoe lang deze moet zijn. Aanschaffen is niet altijd nodig. Wellicht kun je die ook lenen van de buren. Daarnaast heb je nog wat meer zaken nodig. Hier heb ik nog wat tips voor je op een rij gezet.

Tijd

Het reinigen van de goot is over het algemeen een klus waar je de tijd voor moet nemen. Plan een dagdeel vrij zodat het geen haast klus wordt. Daar krijg je alleen maar ongelukken van.

Fysieke en mentale conditie

Voor het schoonmaken van de goot moet je in fysiek goede doen zijn. Het op en af gaan van een ladder, dragen van emmers en het houden van balans op hoogte vereisen een fysiek goede conditie. Bevinden de goten zich op een paar meter hoogte? Dan moet je natuurlijk geen hoogtevrees hebben.

Dakgoot laten reinigen door Genie Glasbewassing & Schoonmaak


Vermoed je dat je dakgoot vervuild is en  kom je na het lezen van bovenstaande informatie tot de conclusie dat je het schoonmaken liever uitbesteed?  Geen probleem. Ik kom graag eens bij je langs om de situatie te bekijken. Aan u de keuze of u gaat voor de kwaliteit en service van Genie Glasbewassing & Schoonmaak.  Neem vrijblijvend contact met mij op of vraag direct een prijsindicatie op.

Call Now ButtonBel Alex Witten