Groene aanslag op terrassen is een veelvoorkomend probleem en voor sommige mensen zelfs een ergernis. Wat moet je doen wanneer er sprake is van groene aanslag of mosvorming op tegels? Het antwoord ligt voor de hand: het terras schoonmaken natuurlijk!  Hoe pak je dit aan? Er zijn een heel wat praktische tips op internet te vinden om de groene aanslag tegen te gaan. Daarbij gaat het vaak om een middel (bijvoorbeeld groene zeep, chloor, biotex etc.) in combinatie met warm water. Vaak moet u enig geduld hebben of bereid zijn om het terras flink te schrobben met bijvoorbeeld een bezem.

Terras schoonmaken met hoge druk reiniger

U kan groene aanslag ook verwijderen met behulp van een hogedrukreiniger. Voordeel hiervan is dat het onmiddellijk resultaat geeft en ook minder milieu belastend is. Dus op naar de vakhandel voor een hoge druk reiniger? Dat is zeker een optie als u tenminste weet hoe u deze klus moet uitvoeren. Het werken met een hoge druk reiniger lijkt namelijk eenvoudig, maar al snel wordt er teveel druk toegepast bij het reinigen. De kans is groot dat u daarmee de structuur van uw terras aantast. Het oppervlak wordt dan poreus, waardoor de kans groot is dat de groene aanslag snel opnieuw terugkeert. Bovendien spuit u bij onjuist gebruik het zand tussen de voegen weg waardoor uw terras na verloopt tijd verzakt.

Ook goed om te weten: Een terras schoonmaken is een klus waarbij een flinke hoeveelheid vuil vrij komt. Het dragen van passende kleding is geen overbodige luxe.

terras schoonmaken in het binnensingelgebied van de gemeente Enschede
Terras schoonmaken in het Binnensingelgebied van de gemeente Enschede.

Terras professioneel laten reinigen

Ik, Alex Witten van Genie Glasbewassing & Schoonmaak, reinig uw terras deskundig en professioneel zodat u weer kan genieten van een schoon en fris terras. Bel mij of neem contact op via het contactformulier

Woont u in Enschede? Dan treft u het! In deze prachtige plaats is Genie Glasbewassing & Schoonmaak gevestigd. Ik kan dan eventueel even bij u op lokatie komen kijken.  Graag tot ziens!

Call Now ButtonBel Alex Witten