Net als ramen worden zonnepanelen op den duur vuil. Het oppervlak van het zonnepaneel-glas houdt overigens minder snel vuil vast dan een raam. Dit komt omdat het in de fabriek speciale behandelingen heeft gekregen. Naar verloop van tijd houdt het glas toch vuil vast. Er ontstaat dan een vuilfilm. Deze vuillaag regent er niet af. Vergelijk het met een vuile auto, los zand spoelt er af met een regenbui maar de vuillaag niet. Met regelmaat uw zonnepanelen schoonmaken is dus verstandig.

Minder opbrengst

Door vuil kan minder licht de zonnecellen bereiken. De energieopbrengst neemt daardoor af. Sommige mensen beweren dat het verlies aan opbrengst door vuil kan oplopen tot 25%. De opstelling en de locatie van uw zonnepanelen bepaald de uiteindelijke effecten van vuil op het zonnepaneel. Vuil kan de levensduur van zonnepanelen tevens verkorten. 
Zonnepanelen schoonmaken dus? Ja, het is verstandig uw zonnepanelen minimaal één maal per jaar te reinigen. Hierdoor blijft de energie productie optimaal. Daarnaast voorkomt het ophopend vuil tussen het aluminium frame en het glas.

Zelf zonnepanelen schoonmaken

Of je zonnepanelen goed kan schoonmaken hangt onder meer af of ze goed voor u bereikbaar zijn. Liggen ze erg hoog dan is een goede ladder een must. Bovendien moet u zich comfortabel genoeg voelen om op hoogte te werken. Geen hoogtevrees dus! Voor meer tips kunt u eens op de site kijken van zonnepanelen.net.

Zonnepanelen laten reinigen

Ik (Alex Witten van Genie Glasbewassing & Schoonmaak) kan ook uw zonnepanelen schoonmaken. De panelen reinig ik met een speciale borstel. Deze borstel is speciaal voor het reinigen van zonnepanelen ontworpen. Ik maak gebruik van osmose water. Dit is water waar kalk- en mineraaldeeltjes uit gefilterd zijn. Zeep of chemicaliën gebruik ik niet.

Zonnepanelen schoonmaken in Enschede

Genie Glasbewassing & Schoonmaak reinigt uw zonnepanelen vakkundig en professioneel.
Zonnepanelen reinigen in de wijk Glanerbrug van Enschede 

Inmiddels heb ik in Enschede en omgeving al heel veel zonnepanelen schoongemaakt. Woont u in Enschede? Dat is de standplaats van Genie Glasbewassing & Schoonmaak! Ik kom graag even bij u buurten. Natuurlijk kan ik u ook van dienst zijn als u niet in Enschede woont. U kunt contact met mij opnemen via het contact formulier.

Call Now ButtonBel Alex Witten